Home TAAHHÜT İŞLERİ Dekorasyon ve Restorasyon İşleri

Restorasyon ve Dekorasyon İşleri

DEKORASYON ALTIN KURALLARI:

  • Dekorasyon yapılırken Mobilya seçiminde rahatlık ön planda tutulmalı. Mobilyalar sağlamlığının yanı sıra aynı zamanda kullanışlı olmalı. Bu nedenle 'L' kanapeler ve geniş koltuklar şimdi moda.
  • Ev Dekorasyonu yapılırken seçtiğiniz Mobilyalar takım olmak zorunda değil. Üçlü bir koltuğun yanına istediğiniz bir tekli koltuğu koyabilirsiniz. Önemli olan bunların bir araya geldiği zaman duvar rengiyle ve yer kaplamasıyla, uyumlu olması.
  • Dekorasyon yaparken Doğru aydınlatma çok önemli. Az ışık alan bir mekana, tavandan ya da duvarlardan yansıtılan bir ışıklandırma yapılabilir.
  • Dekorasyon için kullanılmayacak eşyalar alınmamalı.
  • Dekorasyon için Kumaş seçerken yıkanabilir, leke tutmayan kumaşlar tercih edilmeli.
  • Dekorasyon yapılırken Mekanın büyüklüğüne ve ışık alıp almadığına göre renkler belirlenmeli. Küçük mekanlarda, yer ve duvar renklerinin mümkün olduğu kadar birbirine yakın olması, o mekanı daha büyük gösterir.
  • Dekorasyon için genel olarak açık renkler tercih edilmeli. Göz yoran hardal sarıları, pembeler mazide kaldı.
  • Dekorasyon yaparken Küçük mekanlar ayna kullanılarak büyük gösterilebilir. Ayrıca küçük odalarda çok koyu resimler ya da uzun dolaplar kullanılmamalı. Daha alçak dolaplar ve yatay çizgiler tercih edilmeli.
  • Dekorasyon uygulamada mekanları hayat tarzına göre dekore etmek çok önemli. Çok fazla televizyon izleniyorsa ona göre bir düzenleme yapılmalı.

 

Ev Dekorasyonu: Eviniz kişiliğinizin aynasıdır.Tüm toplumlarda kutsal bir mekan olarak kabul edilen evlerin dekorasyonu, her ülkede farklılık gösteriyor. Kimileri sade bir tarzı tercih ederken kimileri ise aksesuvarlarla zengin hale getirilmiş görkemli mekanları seviyor. Evimiz küçük veya büyük olabilir..Dekorasyon işine başlamadan önce kendimize sormamız gereken bir kaç basit soru var ... Yaşadığımız mekan bize hangi duyguları hissettirmeli ? .Dekorasyon için hangi renkleri kullanmalıyım? Evimi dekore ederken hangi materyalleri nasıl kullanmalıyım ? Bu sorular sizde sıkıntı yaratmasın lütfen, ev dekorasyon bizi hem eğlendirmeli, hem de yaşattığı duygularla bizi hayalimizdeki mekanlara götürmeli.

Bahçe Dekorasyonu:
Bahçe dekorasyonu için önce bahçemizin nasıl olmasını arzu ettiğimizin  belirlenmesi gereklidir. Bahçe içinde hangi kısımda ne uygulanacağına karar verilmelidir. Öncebahçe ana dekorasyon tarzlarının bilinmesi uygun olur.

Mutfak Dekorasyonu:
Ev hanımlarının en fazla zaman geçirdiğimutfakları daha rahat ve fonksiyonel hale getirmek elinizde. İşte size mutfak dekorasyonu için birkaç öneri...
     
 Mutfak ile oturma bölümü arasında hem mutfak tezgâhı hem de yemek masası olarak kullanılabilecek, alt kısmı depolama işlevi ören bir ayırıcı kullanabilirsiniz. Dekoratif, açık raflar kullanılabileceği gibi tavana kadar yüksek, kapalı tezgah üstü dolaplar da tercih edilebilir.

Yatak Odası Dekorasyonu : Yatak ve oturma bölümleri olan geniş bir yatak odanız varsa, boş kalan alana uygun boyutlarda bir kitaplık ya da şifonyer yerleştirebilirsiniz. 

Dekorasyon yaparken de isteyen istediği ülkeye yolculuk etmekte serbest. Karıştırmaktan keyif alanların evlerinde ahşap mobilyalar, kürk ve kaşmir dokular, örgü kilimler, Bedevi fenerler, Hint sarileri, batik perdeler, saten yatak örtüleri takılıyor gözlerimize. Daha yalın stilleri tercih edenler, İskandinav çizgilerinde beyazlık, doğallık ve fonksiyonellik buluyorlar. İç Dekorasyon

İtalyan tasarımcıların her geçen gün daha modernleşen çizgileri ve sade formlarıyla, dingin, düzenli ve konforlu atmosferler yaratmak mümkün.Klasik ve elegan yaşama alanlarının taraftarları içinse, Fransız ve İngiliz antikalarının yanı sıra, gösterişli avizeler, varaklı aynalar, şık kadifeler ve seçkin porselenler sunuluyor. Pek çok evde de Amerikan tarzının büyük ebatlı, rahat ve ahşap ağırlıklı mobilya ve aksesuarlarıyla karşılaşabiliyoruz